1st Afrika
SPORTS

Newcastle Slaughtered Manchester City 2-0 // Newcastle Abattus Manchester City 2-0

WONGEManchester City’s malaise continued as the Capital One Cup holders were dumped out of this season’s competition with a 2-0 home defeat to Newcastle on Wednesday.

Goals by teenager Rolando Aarons and Moussa Sissoko sealed a famous 2-0 victory for Alan Pardew’s side as they moved into the quarter-finals.

Lax defending by Fernandinho in the sixth minute allowed 18-year-old Aarons to pick up the ball and run towards goals before sliding a low shot past City goalkeeper Willy Caballero.

City’s problems intensified a couple of minutes later when David Silva was forced to limp out of the action with an injured left knee, the Spaniard being replaced by Samir Nasri.

Midway through the first half, in a goalmouth scramble, Rob Elliot did well to save Stevan Jovetic’s ten-yard effort before Fabricio Coloccini sliced Aleksandar Kolarov’s low cross against his own post.

Newcastle almost doubled their lead just after the half-hour mark when Paul Dummett was denied by Caballero’s fine save while, just before the interval, Elliot got down well to keep out Yaya Toure’s fierce drive.

City huffed and puffed after the break without creating very much and Newcastle should have had a 70th-minute penalty when Gabriel Obertan appeared to be upended by Aleksandar Kolarov only for the referee to wave play on.

With 14 minutes left Newcastle scored the second goal their impressive display warranted, Sissoko picking up the ball outside the area, beating two City defenders, and then flicking a shot past Caballero.

FRENCH VERSION

Malaise de la ville de Manchester a continué comme les détenteurs de Capital One Cup ont été jetés hors compétition cette saison avec une défaite à domicile 2-0 à Newcastle mercredi.

Buts d’adolescent Rolando Aarons et Moussa Sissoko scellaient une célèbre victoire 2-0 à côté de Alan Pardew comme ils ont emménagé dans les quarts de finale.

Défense laxiste par Fernandinho à la sixième minute permis 18-year-old Aarons ramasser la balle et de courir vers les objectifs avant de faire glisser un tir bas gardien Willy Caballero de la ville.

Quelques minutes plus tard, quand David Silva a été obligé de boiter hors de l’action avec un genou gauche blessé, l’espagnol étant remplacé par Samir Nasri a intensifié les problèmes de la ville.

À mi-chemin de la première moitié, dans une bousculade posté, Rob Elliot a bien fait pour économiser l’effort de dix-yard de Stevan Jovetic avant Fabricio Coloccini tranchés Croix faible de Aleksandar Kolarov contre son propre poste.

Newcastle a presque doublé leur avance juste après la demi-heure de jeu marque lorsque Paul Dummett a été refusée par l’amende de cadet enregistrer alors que, juste avant la pause, Elliot descendit bien pour empêcher l’entrée de féroce route de Yaya Toure.

Ville essouffler et soufflé après la pause sans créer beaucoup et Newcastle auraient dû avoir une pénalité de la 70e minute quand Gabriel Obertan a semblé être bouleversé par Aleksandar Kolarov uniquement pour l’arbitre à vague jouer.

Avec 14 minutes gauche Newcastle a marqué le deuxième but leur impressionnant spectacle garanti, Sissoko, ramasser la balle hors de la zone, battant deux défenseurs de la ville et puis effleurant un coup passé Caballero.